Kontakt

Teija Finnilä

e-post: fevites@gmail.com

 

Jag svarar på mail så fort jag hinner! 
Tänk även på att mitt svar kan ha hamnat i Din skräppost. 

Jag heter Teija, född i Finland 1963. Flyttade till Sverige juli 1970. 

Vi bor i Mörrum som ligger i Blekinge, i södra Sverige. Vi bor i ett rött litet hus med skogen och havet som granne.


Hundar har det funnits i mitt liv sedan jag var en liten bebis. Sankt Bernhard kom in i mitt liv när jag var  5½ år gammal. Hon hette Bella och hon var med mig precis överallt. Ända sedan dess har Sankt Bernhard funnits i mitt hjärta. Flera Sankt Bernhards hundar har funnits i vårt hem under tiden jag bodde kvar hemma hos mina föräldrar.

Kennelnamnet ~ Fevites ~ blev klart i september 2009. Hittills har Fevites kennel haft 5 kullar.
Alla våra hundar bor inomhus med oss, som familjemedlemmar. De ligger mer än gärna i soffan eller sängen.
Visst, vi har en stor hundgård med två stora rum med säng och mattor 🙂 , men där bor de inte. I hundgården får hundarna vara vid speciella tillfällen.

Sankt Bernhard har för mig alltid varit lugn, vänlig men ändå vaksam. De älskar sin familj över allt annat. De är väldigt kärvänliga, man ska jämt gosa, kela med dom.
Min tanke med planerade parningar är att jag vill ha en avkomma efter min tik eller min hane. 
Målet med min uppfödning är att få fram en vänlig och kraftig hund med god hälsa. 
Viktigt anser jag är mentaliteten och det med tanke på att sankt Bernhard skall klara av att vistas i många olika miljöer.

Jag är mycket ute i skogen med hundarna. Alla hundarna tycker om att bada i havet. Och här i skogen finns massor att utforska. Hundarna lär sig att klättra uppför, nedför och lufsa, hoppa över stock och sten.  Mycket bättre motion tror jag inte man kan finna någonstans…än just i skogen. Och att se hundarna leka, busa och ”flyga” över stock och sten…det värmer så i mitt hjärta. Då vet jag att mina vovvar har det bra och trivs med livet.

Välkommen att kika runt på hemsidan.
Om du undrar över något, så skicka mig ett mejl, ring eller har ni vägarna förbi här så kom in. Prata lite hund och kanske bjuder jag  på en kopp kaffe :) .